Subsidie aanvragen

Doelgroep

SANO ondersteunt individuele global health professionals, waaronder bijvoorbeeld artsen, verpleegkundigen en verloskundigen. In Nederland is veel kennis aanwezig over de internationale gezondheidszorg. SANO wil deze kennis behouden en beschikbaar stellen om de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden te bevorderen. Daarom ondersteunt SANO global health professionals die voor minimaal twee jaar in een ontwikkelingsland gaan werken.

SANO biedt global health professionals op verschillende manieren financiële ondersteuning, zoals:

  • maandelijkse financiële ondersteuning voor global health professionals bij uitzending zonder erkende uitzendende organisatie.
  • vervolgopleidingen voor global health professionals

Aanvragen staan ook open voor global health professionals die in low- and middle income countries opgeleid zijn en die – bijvoorbeeld in het kader van kennisuitwisseling – een tijd in Nederland opleiding of werkervaring willen opdoen. Voorkeur heeft wel dat dit plaatsvindt binnen een duidelijk kader. Bijvoorbeeld begeleiding door een in Nederland werkende global health professional, zodat we er zeker van zijn dat de aanvrager een goede plek krijgt met juiste professionele en respectvolle support, ondersteund door de zorginstelling waar deze komt.


Aanvraagformulieren

Als je een beroep wilt doen op financiële ondersteuning van SANO verzoeken wij je onderstaand aanvraagformulier in te vullen en inclusief de benodigde bijlagen naar SANO te retourneren. 

Aanvraagformulier werkzaamheden buitenland – artsen

Aanvraagformulier werkzaamheden buitenland – overige zorgverleners

Aanvraagformulier vervolgopleiding

Stuur de documenten per mail naar info@stichtingsano.nl